Formulir Kontak

Nama

Email *

Pesan *

Cari Blog Ini

Gambar

Tavuk Duenyasi Koeri Soslu Tavuk Nefis Yemek Tarifleri


Tavuk Dünyası Köri Soslu Tavuk Nefis Yemek Tarifleri

Tavuk Dünyası Köri Soslu Tavuk Nefis Yemek Tarifleri

Malzemeler

* 1 bütün tavuk (yaklaşık 1,5 kg) * 2 yemek kaşığı zeytinyağı * 1 yemek kaşığı köri tozu * 1 çay kaşığı zerdeçal tozu * 1 çay kaşığı kimyon tozu * 1/2 çay kaşığı zencefil tozu * 1/4 çay kaşığı kırmızı biber (isteğe bağlı) * 1 yemek kaşığı domates salçası * 1 kutu (400 gr) Hindistan cevizi sütü * 1/2 su bardağı su * 1/2 çay kaşığı tuz * 1/4 çay kaşığı karabiber

Pişirme Talimatları

1. Tavuğu yıkayın ve kurulayın. 2. Bir kapta zeytinyağı, köri tozu, zerdeçal tozu, kimyon tozu, zencefil tozu ve kırmızı biberi (varsa) karıştırın. 3. Tavuğu baharatlı karışımla kaplayın ve en az 30 dakika marine edin (tercihen gece boyunca). 4. Bir tencerede orta ateşte tavuğu her iki tarafı da kızarana kadar pişirin. 5. Domates salçasını ekleyin ve 1 dakika kadar pişirin. 6. Hindistan cevizi sütünü, suyu, tuzu ve karabiberi ekleyin. 7. Kaynatın, ardından ısıyı azaltın ve 30-45 dakika veya tavuk iyice pişene kadar pişirin. 8. Sıcak olarak pilav veya erişte eşliğinde servis yapın.

İpuçları

* Daha lezzetli bir sos için tavuğu yüksek ateşte pişirmeyi deneyin. * Baharat miktarını damak tadınıza göre ayarlayın. * Bu tarif için kemiksiz, derisiz tavuk göğsü veya budu da kullanabilirsiniz. * Vegan bir versiyon için Hindistan cevizi sütünü soya sütü veya badem sütü ile değiştirebilirsiniz.


Komentar