Formulir Kontak

Nama

Email *

Pesan *

Cari Blog Ini

Amerikanen Britten Duitsers En Een Veteraan Bij Herdenking Bevrijding In Veghel

Amerikanen, Britten, Duitsers en een veteraan bij herdenking bevrijding in Veghel

Bevrijdingsherdenking in Veghel

Op 17 september 1944 werd Veghel bevrijd door de geallieerden. De bevrijding van Veghel vond plaats tijdens Operatie Market Garden, een geallieerde militaire operatie die tot doel had om belangrijke bruggen over de grote rivieren in Nederland te veroveren.

Zowel Britse als Amerikaanse paratroepen werden ingezet om de bruggen te veroveren, maar stuitten op hevige Duitse tegenstand. Uiteindelijk slaagden de geallieerden erin om de meeste bruggen te veroveren, maar de brug bij Arnhem bleek een brug te ver.

De bevrijding van Veghel was een belangrijke overwinning voor de geallieerden. De stad was een strategisch belangrijk punt aan de Maas en de bevrijding ervan opende de weg naar het zuiden van Nederland.

Herdenking na 78 jaar Bevrijding Veghel

Op zondag 18 september 2022 vond de jaarlijkse herdenking van de bevrijding van Veghel plaats. De herdenking werd bijgewoond door honderden mensen, waaronder veteranen, nabestaanden, militairen en vertegenwoordigers van het gemeentebestuur van Veghel.

Tijdens de herdenking werden er kransen gelegd bij het bevrijdingsmonument en werden er toespraken gehouden door burgemeester Ina Adema en veteraan Toon van der Ven. Ook werden er gedichten voorgedragen en werd er muziek gespeeld door de Koninklijke Harmonie Veghel.

De herdenking van de bevrijding van Veghel is een belangrijk moment om stil te staan bij de offers die zijn gebracht door degenen die hebben gestreden voor onze vrijheid. Het is ook een moment om na te denken over de betekenis van vrijheid en hoe we deze kunnen beschermen.


Komentar